Nyt on ihana leoleiri Keuruulla takana päin. Olimme Nanan kanssa leirillä torstaista lauantaihin (leiri alkoi keskiviikkoiltana ja päättyi sunnuntaina) ja nautimme! Suuri kiitos kaikille leirin järjestäjille tätäkin kautta!!  

Olen kiitollinen Jumalalle, että pääsimme Nanan kanssa perille Keuruulle ehjin nahoin. Ajettuamme Karstulasta vähän matkaa mutkaista tietä, huomasin vasemmassa silmäkulmassani ison varjon. Löin jarrut pohjaan, enkä hetkeäkään liian aikaisin. Kun auto pysähtyi, ihan auton edessä tiellä seisoi hirvi! Se oli ehkä viime vuoden vasa, koska harvoinhan hirvet kai liikkuvat keskellä päivää teiden yli. Siitä se sitten jatkoi matkaansa metsään.

Nyyssänniemen omistaja Leenan luvalla leot saivat uida vapaasti ja liikkua rannalla sen verran kuin halusivat. Ranta ei ole yleinen uimaranta eli hän saattaa tällaisen päätöksen tehdä leirien ajaksi, vaikka muuten rannalla ei koiria saakaan uittaa. Nana ui onnellisena monta kertaa päivässä. Kovasti näyttivät muutkin leot nauttivan uimisesta.

Tässä uivat Nana (Marskimaan Nova Naana) ja Nana.

Leirillä tapasimme monia ystäviä, joiden kanssa tulee yleensä pidettyä yhteyttä mesessä tai malitse. Koska emme käy näyttelyissä, tapaamme leotuttujamme kovin harvoin. Tapasimme viimeinkin myös Maran sekä leonsa Amigon (Pinbiittan Nightlove) ja Pontuksen (Pinbiitan Jalopeno)! Oli hienoa tavata pitkän yhteydenpidon jälkeen livenä.

Torstaina Nana ja minä osallistuimme koiratanssiharjoituksiin. Harjoittelimme kieppiä, pyörimistä, peruuttamista, takana seuraamista ja katseiden vaitoa selät vastakkain. Yksittäiset harjoitukset Nana jaksoi melko kivasti, mutta kun musiikki alkoi, se oli jo niin väsynyt, että menimme uimaan.

Katselimme perjantaina vepe-harjoituksia. Oli upeaa katsella leojen harjoituksia. VP:n pentu Toto (Irtokarvan Prince Osama) oli mukana ensikertalaisena ja veti venee maihin! Toki soutajat auttoivat Totoa.

Vepe-koulutuksesta vastasivat Ruposen Sari ja Ijäksen Maija (kuvassa keskellä).

Birgitta ja Nella-vauva odottavat vuoroa Ainon (Gopplos Cluster) kanssa.

Nana maastoutui ja piti lepohetken.

Perjantai-iltana paikalle tulivat Alavuden ystävät. Piia, Jarppi (Galileon Extreme Duudson) ja Mikael menivät uimaan.

Onneksi olin ottanut mukaan pöytätuulettimen, koska mökissä oli tavattoman kuuma. Tuuletin oli lattialla, että se auttoi Nanaa parhaiten. Olin myös ottanut aluslakanat molempiin alasänkyihin, koska muistin, että Nanalla on tapana käydä makaamassa sängyssä, jos se jää yksin mökkiin. Perjantaina osallistuin yhdistyksen tarjoamaan grilli-iltaan ja Nana nukkui mökissä sen aikaa.

Perjantaina olimme aamupäivällä jälkikursilla kuunteluoppilaina, koska ryhmä oli jo niin suuri. Seurasin useita jäljestyksiä ja opin paljon uutta. Sain myös tehdä yhden jäljen. Lauantaina pääsimme itse kokeilemaan jälkeä. Nana jäljesti oikein mielellään ja jopa söi jäljelle laitettuja herkkuja! Vielä pitäisi odottaa hetki, vaikka intoa on jo kovasti! Jälki lähtee tuosta metsänreunasta. Valjaat on jo laitettu, remmi vielä vaihdetaan 10 metrin piuhaan, jotta työskentelytilaa on tarpeeksi.

Nyt jäljelle!

Jäljen päästä löytyi Palmun Tarja ja paljon herkkuja!

Hakulisen Hanna näytti Nukan (Maxigor Hera) kanssa hakua. Tässä metsästä on löytynyt VP.

Lauantaina oli muutenkin paljon ohjelmaa. Aamulla pakkasin kaiken autoon, koska mökki piti tietysti luovuttaa aikaisin, vaikka olimme paikalla iltaan asti. Ensin olimme Nanan kanssa katsomassa nuorten urosten katselmusta. Sillantien Minna mittasi Nanan ja sen säkä oli 70 cm. Yhden sentin siis on Nana mennyt vuosien saatossa kasaan. Sen jälkeen kävimme jälkikoulutuksessa. Ruoan jälkeen otimme pienet unet varjossa. Nana oli hyvä leiriläinen, joka osasi myös rentoutua.

Loppupäivä sujuikin muiden touhuja seuraillen. Katselimme lelukoiranäyttelyä (taustalla näkyy huoltorakennus) ja lapsi ja koira -kisaa. Lapset olivat niin suloisia! Varsinkin lelukoirakisassa he näyttivät omatkin hampaansa, kun tuomari pyysi näyttämään koiran hampaita.  Mukana katselemassa olivat Jaro (Namupalan Jaronil Tulinen) ja Vippe sekä Isla (Namupalan Jään Islatar) ja Tarja. Sisarukset ajellaan aina kesäksi, koska niillä on niin valtavat turkit.

Käydessämme tässä välissä autollamme parkkipaikalla, tapasimme edesmenneen Misan perheen. Misa (Lempileijonan Rahan Ylistys) oli Nanan sisko. Oli ihana tavata Niemisen Marja-Leena ja saada jutella rakkaista tytöistämme. Laitan tähän seuraavan kuvan, koska Misan perhe ihasteli Nanan isoja tassuja. Nana sai muutenkin leirillä paljon helliä sanoja ja lämpimiä toivotuksia. Aika moni luuli, että Nana olisi vasta 8-vuotias, kun se on niin hyvässä kunnossa. Muutama huomasi saman, minkä itse olen huomannut eli Nanan kuulo ei ole enää normaali.

Uintinopeudesta kisattiin lauantaina, samoin juoksunopeudesta. Tässä on uintimatkaansa aloittamassa Jalle (Teamaides Qubic Quandango) ja Vesa, Olli ja Eveliina hurraavat rannalla. Soutajilla oli kova työ saada koirat soudettua poijulle, koska oli tosi kova tuuli. Ruposen Sari sekä Even ja Ollin Elli-tyttönen istuvat kivellä ottamassa aikaa.

Nana oli hetken Tarjalla hoidossa, kun katselin kilpailuja lähempää. Oikealla näkyy Taakalan Anita. Kiitos juttuhetkestä! Saimme muistella paljon tärkeitä asioita. Vasemmalla ylhäällä istuu leojensa kanssa Hirvelän Anne, joka on Leoshopin hoitaja. Ostin häneltä hakasen, jolla saa takakontin auki niin, että koiralle jää hyvä rako, josta ilma kiertää autossa.

Vielä yksi yleiskuva rannasta katselijoihin päin. Vasemmassa reunassa näkyy Misty ja sen perhe, jotka kovasti tykkäävät Nanasta. Nana on kuvassa keskellä.

Koska uintikilpailut etenivät kovan tuulen takia aika hitaasti, lähdimme Nanan kanssa ajamaan Kokkolaan kuuden aikaan. Oli todella mahtavaa olla mukana lerillä!! Kiitos kaikille mukavasta seurasta.