DSCN6829%20%282%29.jpg


"Herramme Kristus teille nyt on tänään tänne syntynyt,
ja tää on teille merkiksi: seimessä lapsi makaapi.

Jo riennä, katso, sieluni, ken seimessä nyt makaapi:
hän on sun Herras, Kristukses, Jumalan Poika, Jeesukses.

Oi terve, tänne tultuas, syntist et hylkää, armias.
Sä köyhäks tulit, rikkahin, sua kuinka kyllin kiittäisin.

Ah Herra, joka kaikki loit, kuin alentaa noin itses voit
ja tulla halpaan seimehen heinille härkäin, juhtien!" virsi 21: 2-5

 

Viikko sitten kerroin, että sain adventtikalenteriksi kirjan. Siinä on ollut paljon juttuja, joita olen pohtinut. Siitä riittää lukemista ja miettimistä useiksi vuosiksi, aina adventin aikaan. Kirja ei toisaalta rajoitu vain adventtiin. Sitä voi käyttää muutenkin, koska laajasti ajatellen elämme koko ajan adventin aikaa. Odotamme sitä, että Herramme saapuu takaisin, uudelleen.

Olen joutunut kokeilemaan kirjan ajatuksia myös käytännössä. Pelko. Huoli. Näitä on kirjassa käsitelty ja näitä me käsittelimme eilen, kun Dora sai jonkun mahaspamin ja jouduimme menemään sen kanssa päivystykseen Pännäisiin. Eläinlääkäri Susanne Granbäck palpoi Doraa ja antoi piikkinä Spasmium- kipulääkettä. Lääke toimi hyvin ja Dora sai avun tilanteeseen.

DSCN6794%20%282%29.jpg

Tänään menimme jatkotutkimuksia varten Losvikan klinikalle Uusikaarlepyyhyn. Dora oikein odotti sinne pääsemistä, vai miten muuten tämän autokuvan voi tulkita? Oikeasti asia oli niin, että Dora oksensi eilen ruokansa ja sitten se piti varmuuden vuoksi pitää ravinnotta tämän päivän tutkimuksiin asti. Meillä oli sille ruokaa mukana autossa ja todennäköisesti se haisi laukusta Doran nenään, vaikka ruoka oli meillä etupenkillä.

DSCN6806%20%282%29.jpg

Eläinlääkäri Maria Losvik teki lisää tutkimuksia. Kaikki oli hyvin! Olimme toki huomanneet, että Dora oli ihan erilainen kuin eilen. Lämpö oli normaali, samoin CRP ja PVK. Vatsanalueesta otettiin rtg-kuvat molemmilta puolilta. Vatsa ei enää tänään aristanut palpoidessa, eikä rtg-kuvissa näkynyt muuta kuin muistona eilisestä vatsaspasmista ns. piparkakkureuna. Ohutsuoli puolestaan ei ollut normaali ja löydös vastaa IBD-epäilyä, joka annettiin Viikissä keväällä. Jatkamme siis samalla dieetillä kuin tähän asti. Spasmin syytä voidaan vain arvella, eikä sitä voida varmistaa. Anaalit tutkittiin myös ja ne olivat ok. Lääkäri sanoi, että koska kyseessä on tämä hurmaava rotu, joka on ystävällinen ja rauhallinen, niin yritetään rtg-kuvausta ilman rauhoittamista. Se oli oikea ratkaisu. Dora oli ihan paikallaan kyljellään, kun saimme sen nostettua rtg-pedille, myös sitten, kun vaihdoimme sen toiselle kyljelle. Hyvä Dora! Klinikkakäynnistä jäi mukava ja rauhallinen mieli itselle, niin varmasti myös Doralle.

DSCN6810%20%282%29.jpg

Lääkäriin oli tullut muitakin koiria. Dora oli rauhallinen ja antoi niiden tehdä tuttavuutta.

DSCN6816%20%282%29.jpg

Loppupäivä sujui kotona ihan normaalisti. Dora on oma itsensä ja siitä olemme kiitollisia ja iloisia.